Educatie

VENLOKLEURT ontwikkelt samen met en voor de voortgezet onderwijsinstellingen in Venlo een educatieprogramma rondom diversiteit en inclusiviteit. Een evenement van één dag in het jaar waarop activiteiten georganiseerd worden voor de leerlingen van het voortgezet onderwijs leerlingen en de docenten.

Leerlingen kunnen na aanmelding deelnemen aan een programma met workshops, lezingen, theater en meer.
Activiteiten die aansluiten aan de belevingswereld van jongeren en bij thema’s uit het onderwijs.

Woensdag 29 MEI 2024

Programma

9:00 uur: Ontvangst bij Maaspoort Theater & Events.
9:30 uur: Feestelijke opening.
10:00 uur: Activiteiten carrousel waarbij leerlingen hun seksuele, culturele, lichamelijke en emotionele kleuren ontdekken.
12.30 uur: Middagpauze.
13.15 uur: Workshops en activiteiten per klas op een locatie in/rondom centrum Venlo.
15.00 uur: Einde programma.

Culturele kleuren

Cultuur, een veelomvattend begrip. Volgens het woordenboek ‘Van Dale’ betekent cultuur: ‘het geheel van normen, waarden, tradities, regels, kunstuitingen van een land, volk of groep’. Je kunt dus denken aan religies, landen, maar ook jongerencultuur.
Waar voel jij je thuis?

Lichamelijke kleuren

Je lichaam heeft veel onderdelen en elk lichaam is anders. Soms zie je aan de buitenkant niet wat er aan de binnenkant speelt. De één stoeit met ADHD of autisme, de ander is slechtziend. Vaak wordt dit als een beperking gezien, maar het heeft ook hele krachtige kanten. En wat is jouw lichamelijk talent? Ben je bijvoorbeeld lenig, krachtig, flexibel of heb je een mooie stem?

EMOTIONELE KLEUREN

Gevoelens en emoties heeft iedereen en zijn een kompas om te ontdekken wat wel of niet bij jou past. Het zijn de signalen uit jouw innerlijk en als je er naar luistert hebben ze vaak een waardevolle boodschap. Word je ergens heel blij van? Of geeft iets jou stress?
Wat kost jou energie en wat geeft jou energie?

SEKSUELE KLEUREN

Seksualiteit zijn de gevoelens en handelingen die te maken hebben met vrijen en lichamelijke opwinding. Hoe deze gevoelens tot stand komen, is per persoon verschillend. De een voelt zich aangetrokken tot mannen, de ander tot vrouwen, en weer andere voelen zich aangetrokken tot alle genders. Waar val jij op?

Mede mogelijk gemaakt door:

Armoede project / Jongerenkerk / Jonge mantelzorgers / Oplaadpunt Nishanthi Dayawathie / Adviesraad Sociaal Domein / DJ Tarik - talentproject

Meer weten?

Stel je vraag via: educatie@VENLOKLEURT.nl

pexels-yan-krukau-8199562