Jelske Wilmer – Gaon maar

Wie?

Jelske Wilmer

Wanneer?

Première 29 augustus 2024

Waar?

Maaspoort, Venlo

Wat?

Jelske Wilmer is een singer-songwriter en theatermaker uit Venlo. Op dit moment is Jelske bezig met de voorbereiding van haar theatervoorstelling, Gaon Maar (Ga Maar), die vanaf het najaar te zien is in Noord-Limburg.

Gaon Maar is een voorstelling in het Limburgs dialect die gaat over het wel en niet durven bewandelen van je eigen pad. Door middel van haar eigen verhaal neemt Jelske het publiek op zachte wijze mee in haar verhaal en de urgente maatschappelijke problematiek die daar onder ligt.

Voor dit project werkt Jelske Wilmer samen met coproducent Maaspoort. Zij zullen inhoudelijke expertise delen, maar ook deels hun zalen ter beschikking stellen voor zowel repetities als première

Op artistiek gebied werkt Jelske samen met o.a. Eva Custers (regie), Saartje Hoogland (dramaturg) en Babs van Bree (vocalist). Binnen het sociaal domein is er binding met Rachelle Janssen (Movement Therapist met een achtergrond in de verslavingszorg). Andere samenwerkingspartners op dit moment zijn het Limburg Festival en Sarana (Horst), maar we kijken verder naar betrekking van bijv. de Herstelacademie, Synthese en praktijkondersteuners.
-

Randprogramma

01

Aandacht voor het voor- en nagesprek met het publiek over het thema ‘je eigen pad kiezen en lopen’; meer diepgang van het concept, erkenning bij publiek en elkaar in waarde zien en laten.

02

Een ansichtkaart die i.s.m. Veldeke Limburg tot stand komt, waarop een van de teksten uit de voorstelling afgedrukt wordt en meegegeven wordt aan het publiek om zelf in te lijsten of te versturen aan iemand die je het kaartje gunt.

03

Met de achtergrond van Jelske in het voortgezet onderwijs inzet hoe een betekenisvolle bijdrage geleverd kan worden aan jongeren (een steeds (mentaal) kwetsbaardere doelgroep) middels een educatieve context.

www.jelske.nl

 

Ondersteuning vanuit VENLOKLEURT:
€ 2500,-